logo Amstelland, dé club voor Nordic Sports  

De rolskivereniging Amstelland is een actieve en gezellige club waarvan de leden een heel scala aan nordic sports beoefenen. Hebt u zin om voor de wintervakantie aan uw bestaande langlauftechniek en conditie te werken? Of houdt u van schaatsen of skeeleren en zoekt u een buitensport die bij die bewegingen aansluit? Dan is rolskiën bij de Rolski- en Langlaufvereniging Amstelland precies wat u zoekt. De club is gehuisvest in het clubhuis van Schaatsvereniging De Poelster (Doorweg 21), grenzend aan het Amsterdamse Bos.

Het rolskiën is oorspronkelijk ontstaan als zomertraining voor wedstrijdlanglaufers. Het is echt langlaufen, maar dan op latten met een voor- en een achterwiel. Het is een effectieve en zeer plezierige manier om duurconditie op te bouwen en te onderhouden. Net als bij het langlaufen zijn er twee stijlen: de klassieke stijl (een parallelle 'loopbeweging') en de skating stijl (meer een schaatsbeweging, ook te zien in het tegenwoordig wat bekender geworden biathlon).

De club verzorgt zo'n zeven keer per jaar een toertocht. Er wordt een afwisselende keuze gemaakt uit een arsenaal van uitgezette tochten, in een gebied dat in het noorden begrensd wordt door Groot-Schermer, Monnickendam, Den Ilp en Spaarnwoude, en in het zuiden door Oudewater, Woerden, Vleuten en Haarzuilens.

Voor de rest trainen de leden op zondagochtend in en rondom het Amsterdamse Bos. Amstelland is een heel gezellige club. Er is ook een groep wandelaars ontstaan, die elke zondagochtend hun eigen tocht maken. Naast de rolskiërs zijn er tevens een aantal gebruikers van kickbikes (steps voor volwassenen); ook mensen die graag willen steppen zijn bij ons van harte welkom. In het clubhuis van schaatsclub De Poelster hebben we, als één van de weinige rolskiverenigingen in Nederland, de beschikking over een kantine en een kleedkamer.
Ons clubhuis is gelegen aan de Doorweg in Amstelveen, vlak bij de Poel in het Amsterdamse Bos. Zie clubgebouw. Voor een overzicht van de activiteiten in de komende weken kan je de link agenda aanklikken


Wij geven geen lessen en/of training.
Wie les wilt nemen verwijzen wij graag door naar het Stichts Langlaufteam in de regio Soest.
Hun website is www.stichts langlauf team.nl
bob

Waterland

Op 08-09-2019 hebben we met 11 wandelaars, opgesplitst in 2 groepen, een
wandeltocht(je) bij Ransdorp gedaan.
Allereerst verzameld bij het tuinhuis van Gerard en Marja voor koffie en appeltaart (appels uit eigen boomgaard!), daarna over de fietspaden gewandeld naar de toren van Ransdorp. Deze beklommen via de trap binnen, een onmogelijk smal geval, waarbij je vooral niet moest willen voordringen. Wel een prachtig uitzicht. Het kleinere groepje wandelaars richtten zich op café De Zwaan voor een lokale koffietest.
De grotere groep plakten er met een ommetje nog een paar kilometer aan vast zodat die nog enigszins aan een acceptabele afstand kwamen. Want ja, de appeltaart was nog niet op en ook koffie was er nog genoeg.

Al met al nog een prima nazit bij Gerard en Marja.

 

 


       

rs ns ll nw nk
Rolskiën Skaten Langlaufen Wandelen Kickbiken