logo Amstelland, dé club voor Nordic Sports  

De rolskivereniging Amstelland is een actieve en gezellige club waarvan de leden een heel scala aan nordic sports beoefenen. Hebt u zin om voor de wintervakantie aan uw bestaande langlauftechniek en conditie te werken? Of houdt u van schaatsen of skeeleren en zoekt u een buitensport die bij die bewegingen aansluit? Dan is rolskiën bij de Rolski- en Langlaufvereniging Amstelland precies wat u zoekt. De club is gehuisvest in het clubhuis van Schaatsvereniging De Poelster (Doorweg 21), grenzend aan het Amsterdamse Bos.

Het rolskiën is oorspronkelijk ontstaan als zomertraining voor wedstrijdlanglaufers. Het is echt langlaufen, maar dan op latten met een voor- en een achterwiel. Het is een effectieve en zeer plezierige manier om duurconditie op te bouwen en te onderhouden. Net als bij het langlaufen zijn er twee stijlen: de klassieke stijl (een parallelle 'loopbeweging') en de skating stijl (meer een schaatsbeweging, ook te zien in het tegenwoordig wat bekender geworden biathlon).

De club verzorgt zo'n zeven keer per jaar een toertocht. Er wordt een afwisselende keuze gemaakt uit een arsenaal van uitgezette tochten, in een gebied dat in het noorden begrensd wordt door Groot-Schermer, Monnickendam, Den Ilp en Spaarnwoude, en in het zuiden door Oudewater, Woerden, Vleuten en Haarzuilens.

Voor de rest trainen de leden op zondagochtend in en rondom het Amsterdamse Bos. Amstelland is een heel gezellige club. Er is ook een groep wandelaars ontstaan, die elke zondagochtend hun eigen tocht maken. Naast de rolskiërs zijn er tevens een aantal gebruikers van kickbikes (steps voor volwassenen); ook mensen die graag willen steppen zijn bij ons van harte welkom. In het clubhuis van schaatsclub De Poelster hebben we, als één van de weinige rolskiverenigingen in Nederland, de beschikking over een kantine en een kleedkamer.
Ons clubhuis is gelegen aan de Doorweg in Amstelveen, vlak bij de Poel in het Amsterdamse Bos. Zie clubgebouw. Voor een overzicht van de activiteiten in de komende weken kan je de link agenda aanklikken


Wij geven geen lessen en/of training.
Wie les wilt nemen verwijzen wij graag door naar het Stichts Langlaufteam in de regio Soest.
Hun website is www.stichts langlauf team.nl
bob

Uithoorn

Komende zondag 10 november gaan wij in en om Uithoorn wandelen. We starten om 10 uur bij Het Regthuis

Schans 32
1421 BB Uithoorn

 

 


       

rs ns ll nw nk
Rolskiën Skaten Langlaufen Wandelen Kickbiken